lördag 18 juli 2009

Tolkiens miljoner på G att sina?

peterjackson
(DN) Sagan om ringen trilogins regissör Peter Jackson har problem igen, och det är återigen problem med familjen Tolkien, som vill ha mer cash antagligen, räcker inte de hundratals miljoner de redan torde ha tjänat i royalties på böckerna om de små Hobbittarna och deras vänner och fiender..
frodo ian
Sagan om Ringen trilogin är ju tveklöst bland det bästa som producerats i filmväg och jag tror att det hade floppat om det inte var för att Peter Jackson är en överjävlig filmskapare, med en sällan skådad blick för det visuella.
jr_davies  john_noble
Jag tycker dessutom att Peter Jacksons film King Kong är i samma unika klass som LOTR, och jag skickade ett dvd konvolut till Jackson för typ ett år sedan och jag hoppas att det kommer tillbaka med en liten signatur på, det vore riktigt coolt..
kingkong1
(SVD) Min sorg över att inte vara i Stockholm för deras jazzfestival, blev ju inte mindre då jag nyss läste att Erykah Badu ska sjunga där….*suck*

fredag 17 juli 2009

En dag som denna: Sweet soul music…

Va härligt, jag lyssnar på “Out of the rain” med Etta James, och satan vilken pipa den kvinnan har. Hon är tveklöst en av historiens bästa sångerskor, i alla fall inom soul genren.

Idag har det varit jättefint väder, ändå har jag suttit inne större delar av dagen, med min gitarr och wah-wah pedal. Jag har pillat på min anläggning och ändrat inställningar och prylbögen i mig har njutit som satan :)

Ikväll ska jag nog softa framför dumburken och sakna min flickvän…

Svensk homofobi del 2

bb
Jag sitter och lyssnar på gammal soul, just nu Blind Willie Johnson, och blues måste ju vara bland det skönaste som finns att lyssna på. Gnälliga gitarrer och djupa sorgsna texter. Det får iaf mig att må gott då jag avnjuter den. Ovanstående bild föreställer en ung BB King, en av mina absoluta favoriter inom blues genren. Han har texter som är såväl arga, ledsna och glada. Han måste ju ha varit trött på sin fru när han skrev

you must be crazy woman, you gotta be out of your mind, as long as I pay the bills, Im paying the cost to be the boss.

Mansgris? Ja det verkar ju så i den texten i alla fall, men det får ju stå för honom, texterna han skriver är bra i vilket fall som helst..

Ingen post kom idag till mig, vilket alltid är lika tråkigt. Jag vill ha post varje dag, gärna drivor.

Homofobi?

(SVD) Som fortsättning på mitt förra inlägg vill jag bara fortsatt nämna att jag tycker att det är tragiskt att folk vet så lite om människor och sexualitet att de skräms av homosexuella. Ingen människa, eller stat, eller inrättning har rätt att bestämma vem någon vill älska. Vuxna människor har rätt att dela sin kärlek med vem de vill som besvarar den. Det är verkligen skrämmande att samhället ser ut på detta sättet. Vi har våld, bomber och hemskheter, men det är bögar som folk skräms av…Sjukt och bedrövligt

torsdag 16 juli 2009

Jag leker därför är jag….

Jag leker och testar min nyinköpta musikmakapär och det är kul. Idag kopplade jag in min gamla Wah-Wah pedal och spelade lite reggae och soul inspirerad improvisation. Måste erkänna att det är kul att leka. Blundar jag kan jag nästan se mig själv på scen, Ullevi är fullt till bristningsgränsen, och jag drar igång med Wah-Wah pedalen, vilket låt vet jag inte..Jag är ju ingen höjdare med pedalen, men jag lär mig iaf *ler sött*

Det finns olika inställningar på min Ullevi-beamer som har olika ljud, den jag fastnat mest för heter “church” och det låter då som om man var i en katedral eller liknande…Mycket coolt. Jag är teknik-handikappad, så jag har inte en susning om hur det fungerar men jag lyckades koppla ihop den iaf och den låter. Thats all I need to know, som man skulle säga på utrikiska.

Sen lite värdelöst vetande, jag har träningsvärk, det i sig är ju kanske inte så konstigt, men det blir oerhört mycket konstigare då jag nu nämner att jag inte tränat på en och en halv vecka…Vissa kallar det krämpor, jag väljer att se det positivt och kalla det pseudo-träningsvärk…Och eventuella kommentarer som hävdar motsatsen kommer raderas *host* Jag har dessutom ingen 30 års kris *host*
rfsl
(svd) Jag satt nyss och läste om Svenska Kyrkan, och deras kontroversiella beslut om att börja tillåta homosexuella att gifta sig, detta är ju helt klart ett kulturellt fenomen, då devisen om man och kvinna bygger på mångtusenåriga skrifter, judiska dessutom (i botten) och även om jag som kristen kan förstå traditionen “man och kvinna” så undrar jag om inte samhället borde ha kommit längre på alla dessa millennier? Guds skapelse var enligt Gud själv “gott”

Och Gud såg på allt som han hade gjort, och se, det var mycket gott

Skulle kristna som är motståndare till homosexualitet då mena att Gud inte slängt in en sexualitet i skapelsen? Och skulle Gud ha gjort nån genetisk defekt eller miss? Eller har Jesus fel då han säger att Gud välkomnar alla? Skulle Bibeln dessutom ha fel då det står att “där kärlek är, där är Gud”..Nej, jag tror snarare att de passager i Gamla testamentet som citeras, var kulturella lagar, inte Gudomliga. Och det enda sexuella aktiviteter som folk har rätt att ha synpunkter på är väl sina egna? Jag vet inte varför homosexualitet är så skrämmande och provocerande än idag, då vi anser oss vara upplysta individer, men det är dags att traditionalister vaknar upp nu och inser att alla har ett lika värde oavsett vem man väljer att älska och/eller älska med……Sen går väl dömandet emot hela den kristna läran enligt min mening. Och vem bryr sig om vad Utländska kyrkor anser? Min Gud dömer ingen, och den som är utan synd må kasta den första stenen!

Jag anser dessutom att även vi Heterosexuella personer borde få en cool flagga ^^

Dagens riktiga brevlåda..

valby englund
Det var lite stressigt innan, så jag hann inte med att scanna och så, så därför kommer dagens riktiga brevlåda nu. Lina Englund signerade insidan på min DVD “MIraklet i Valby” som Stig Larsson redan signerat. Hon skrev även en liten lapp, med ett svar på en fråga jag ställt. Svaret var typ “nej”. Vad var frågan undrar ni då, jo, frågan var om det var hon som var med i det där programmet om Kustbevakningen, då det var en tjej som var sjukt lik henne, men det var det ju inte då :)
linaenglund
Sen kan jag ju bara fortsatt beklaga att Brita Borg mår dåligt, hon är ju en sann svensk legend, as big as they come, skulle jag vilja påstå. 83 är ju trots allt ingen ringa ålder. Beklagligt iaf.
(Länk) Blind Boys of Alabama och Dr John, på festival i sverige utan att jag är där, detta är tragiskt. Jag skulle iaf vilja se Blind Boys of Alabama, dessa blinda gamla herrar som sjunger soul och gospel som om de hade den i blodet, vilket de kanske har, men jag borde ha vart där jue.

Dagens brevlåda..

borg
Idag kom en besvikelse på brevlådan, det var ett brev från Brita Borgs make (tror jag) som beklagade att jag skrivit för sent. Brita hade tydligen fått en svår hjärtinfarkt för en tid sedan och blivit dement av den påfrestningen och kunde inte längre skriva. Sorgligt att höra att en sådan legend blivit så sjuk! Autografen är ju inte det jag beklagar så, snarare att hon var sjuk. Det var vänligt att de iaf hörde av sig.

onsdag 15 juli 2009

Dagens brevlåda..

taslimi
I brevlådan idag hittade jag mitt DVD konvolut signerat av Susan Taslimi, iranskfödd regissör som är verksam i Sverige. Hus i helvete är en ganska trevlig film. Sen kom äntligen min musikanläggning som jag tänkt spela med, så ös på mig spelningar nu ni högt ärade läsare. Jag lär mig nu hur den fungerar, och jag är nöjd :)

Jag kopplade ihop den med datorn och har nu stereo funktion på den..Bra ljud, och t.om lite “dunk”…Prylbögen i mig njuter nu ^^

Det kommer nog hamna lite musik på bloggen inom en snar framtid.

tisdag 14 juli 2009

En dag som denna…

web4
Jaha…Vädret idag; sol, varmt, regn, åska sen blev det varm och sol igen. Jag undrar varför jag väljer att bo i detta landet. Och ja, det är ett val då det jag sysslar med i livet kunde jag lika gärna göra i ett varmare land…Irland kanske?

fugelsang jglenn
Jag tittade på NASA´s hemsida och det fanns en massa coola bilder på galaxer och jag vettefan om inte rymden är det vackraste och mest fascinerande som finns, i vart fall om man ser det på bild eller på långt håll. Finge jag ett erbjudande om att åka till rymden, skulle jag ha svårt som tusan att tacka nej.

(DN) Dessa Talibaner, alltså, Talibanernas religion skiter jag fullständigt i, jag vänder mig emot att deras lagar förtrycker folk, men det är inte något jag har nån rätt att säga något om, då jag inte lever deras liv eller drabbas av dem. Jag kan bara i stillhet konstatera att de kanske inte skulle sitta i en maktposition, utan vara den sekt de är. Men att de förstör antika kulturskatter gör mig sne på allvar, jag minns att jag mådde illa då jag såg på TV när de sprängde statyer och skulpturer som var tusentals år gamla…Det gjorde inte att jag vann någon sympati för dem.
roy 001 roy2
(SvD) En av landets och kanske världens bästa och intressantaste regissörer, Roy Andersson ska nu hyllas på Museum of Modern art i New York, och jag kan tycka att han är väl värd en utställning faktiskt, han behöver lite mer cred än sporadiska Guldbaggar, fast han har ju fått juryns pris i Cannes…Det är ju inte så illa i Cred väg…Oh well, kolla in hans filmer de är sevärda.

Just nu på Itunes: Dire Straits “Brothers in arms” skiva, den CD som enligt uppgift var den första CD´n som såldes mer än en miljon exemplar, CDn var ung då och det var jag med, men jag köpte den p vinyl, eller rättare sagt köpte min far den och jag spelade av honom den (plus resten av hans skivsamling) på Sega-16bitars NHL hockey….Det var några roliga dagar i soffan, med ett leende på läpparna och en arg far vid min sida, var de enda orden jag hörde efter min vinst, kvitt eller dubbelt, kvitt eller dubbelt, så min skivsamling är ganska bra nu. :)

Music Lover, er kosmonaut i Cyberrymden!

Cogito, ergo sum

Jag vet inte om jag kanske har en tendens att tänka för mycket på saker som är ganska irrelevanta. Men en tanke jag inte kan bli av med är, om man pratar teckenspråk, och har skakningar typ som Parkinson eller dylikt…Stammar man då?

JA jag vet inte, men någon post kom inte idag i alla fall..

Cogito, ergo sum= Jag tänker, därför är jag..

Okay..ha en fin start på dagen kära vänner/läsare

måndag 13 juli 2009

Marilyn Mansons Biografi..

marilynmanson
“The long hard road out of hell”, den långa vägen ut ur helvetet. Ja det kan nog vara en passande titel, för om det som står i boken är sant, så är Manson inte helt kry. Det började redan som barn då han och hans lekkamrat smög ner i källaren, där Mansons farfar hade sina gömmor. Farfarn var helt klart en perverterad man som sett sina bästa år, långt innan läsaren kommer med i bilden, och han känns inte helt sympatisk då han torkar slem ur sin halstraktomi samtidigt som han avnjuter bilder på djur, i sin mörka källare…

Mansons egna eskapader därefter ska vi inte ens tala om och jag undrar hur han kan skriva allt så öppet, för allt kan inte vara preskriberat, och att erkänna en sådan bild av sig själv är knepigt. Men det kanske får honom att sälja mer? Jag vet inte. Jag är svag för biografier, speciellt om musiker, och även boken om Manson är läsvärd och på något knepigt och absurt sätt, rent av intressant, även om jag hoppas att inte hälften är sant..Mest för hans egen skull. 

Han framstår, som en ganska driven musiker, som mitt ibland knark och sexuella perversioner faktiskt vill säga något med sin musik. Och jag tycker att en del av hans musik är ganska bra, även om jag kan tycka att han kanske borde tona ner vissa aspekter av sitt “artisteri”…

Ett betyg? Ja, jo du..Helt klart godkänd läsning så en 3 guror av 5 möjliga.

Dagens brevlåda..

henrymeyer
Henry Meyer, som regisserade den utmärkta filmen “Fyra veckor i Juni” signerade mitt DVD konvolut till mig, det tog bara 6 dagar. Jag måste återigen påpeka att detta var en mycket bra film, och har ni inte sett den tycker jag att ni borde ge den en chans, Tuva Novotny och Gita Nörbys skådespeleri är riktigt bra.
Jag tar kanske och skickar denna till Tuva med, kanske även Ghita om jag hittar en bra adress.

(DN) Det känns lite tragiskt att Hultsfredsfestivalen går back år efter år, och jag hoppas att de kan överleva. Hultsfredsfestivalen är ju nästan “K-märkt” och jag skulle tycka om att den fanns kvar..

(svd) Jackson hysterin har gått lite långt nu tycker jag, nu talas det om sammarsvärjningar och mord..Jag vet inte om allt är ett pr trick för att mjölka kassakon, men nu har det gått över mina gränser (igen)..

söndag 12 juli 2009

Film, vad gör dem bra?

deniror pacinoal

Bra film, vad är en bra film och vad gör dem bra? Om det fanns ett svar som var 100% rätt skulle jag inte sitta här och skriva om det utan istället skrivit manus. Men steg ett torde vara att den ska bygga på en story som håller, även om storyn kanske kan vara övernaturlig eller knäpp, så kan man ju ändå få den att fungera. Sen är nästa steg jätteviktigt och det är castingen, att sätta samman en stabil grupp skådespelare, som inte bara är duktiga individuellt utan även fungerar bra ihop. Ett kärlekspar på film måste ha den där “glöden” om det ska fungera annars blir det bara pannkaka.
geoffreyrush bradpitt
Jag gillar personligen filmer som är lite skruvade, som Fight Club eller de 12 Apornas armé, där Brad Pitt briljerar, som tokig. Om jag hör vissa regissörers namn, kan jag med säkerhet säga att jag kommer gilla filmen, då det ofta är samma stuk på filmer som de gör. Jag är inte mycket för såkallade Blockbusters, som har en budget ett mindre land skulle klara sig bra på, utan jag vill ha filmer som är lite knepiga, lite utmanande, inte bara en massa utomjordingar som spränger saker i bitar.
ahouston bkingsley
Filmer får gärna vara långsamma episka berättelser, jag älskade filmen Gandhi, där Sir Ben Kingsley fick en Oscar för sin roll. En annan långsam och episk berättelse är “Den siste kejsaren” som handlar om den unge pojken som blir kinas kejsare, strax innan Mao tar makten. De filmerna är bägge två mästerverk, långa och långsamma.
reno leelee
Om jag ska göra en topp tio lista med filmer jag gillar blir den följande:

  • Gudfader trilogin (de hör ju samman)
  • Den siste kejsaren
  • Gandhi
  • Leon
  • Fight Club
  • Så Som i Himmelen
  • Quills
  • Fear and loathing in Las Vegas
  • Hide and Seek
  • Arn 1 & 2 (de hör samman)

Jag kan ju tillägga att listan saknar inbördes rank och gäller endast idag, mina listor varierar kraftigt från dag till dag *hehe*
bardot bacall2
Så ett enkelt svar….Finns nog inte…