lördag 11 juli 2009

Laugh & a Half

AmericanDadFamilyStreet
Jag har börjat titta på en tecknad serie, det där kanske lät illa med tanke på att jag är 20+, men detta är en serie för vuxna. Den heter American Dad och handlar om en amerikans familj, där pappan är CIA agent, mamman är en desperat hemmafru, ungarna är knepiga och till råga på allt så bor de med en utomjording. Detta mina kära läsare är humor på hög nivå och jag vet inte varför jag inte sett dessa avsnitt tidigare. Serien är lite i samma stuk som Family guy, vilket är föga förvånande då det är samma skapare och har väl i stort sett samma folk som gör rösterna. Family Guy är dock aningen mer roliga och störda, men dock…Underhållning kära läsare, underhållning!! För er som tröttnat på åratal av Simpsons repriser, kan kolla in dessa istället. Modernare, mer politiskt inkorrekt och helt stört!

Simpsons är annars gamla favoriter, men tyvärr har de blivit ganska uttjatade, jag har dock en stor affisch föreställande Homer, som är signerad till mig från Dan Castellaneta.

rogerwhittaker  
Nu sitter jag och lyssnar på “Durham Town!” av den irländska musiklegenden Roger Whittaker, som jag hade önskat se en konsert med. Han är otroligt bra i sina visor, speciellt låtarna “Durham Town”, “Last Farewell” och “I dont believe in if anymore”, brillianta texter.

fredag 10 juli 2009

Jaja, då var det fredag..

arn
Jag har spenderat kvällen med att skriva brev, jag har hittills skrivit 7 brev, och ska innan jag lägger mig skriva ett 8nde.
De jag skrivit till nu är NHL legenderna; Stefan Persson, Michal Pivonka, Guy Hebert Och Igor Ulanov. Sen har jag skrivit ett brev till Hardy Nilsson, Sveriges förre förbundskapten och även ett brev vardera till två pensionerade Frölunda spelare som jag hade kort på; Peter Berndtsson och Jerry Persson. Ska bli kul att få deras autografer, om jag nu får svar. Man kan ju aldrig garantera svar.
Det åttonde brevet blir till en av storrollerna i Arn2, jag har ett DVDfodral jag försöker få signaturer på, hittills har Morgan Alling och Gustaf Skarsgård signerat det, så we´ll see ^^Bilden ovan är första Arn filmen som jag förhandsbokade och jag fick den då signerad av Johan Nätterqvist, Sofia Helin och Jan Guillou, inte illa. Ibland kan man hitta bra signerade saker i specialutgåvor…
beneking
Jag har nog kommit över min magsjuka nu med och det känns ju inte helt fel, jag har t.om kunnat äta riktigt idag, och bäst av allt var att jag fick i min mitt livselixir Kaffe. Svart kaffe, starkt, is da shiet för kroppen och knoppen. Har gett mig på lite soul idag på gitarren, bland annat har jag sjungit Ben E Kings gamla hit “stand by me”. Ben E King, skickade mig för några år sedan en av mina finaste autografer (enligt mig) och den mannen är klockren på sin sång. Jag har försökt lära mig lite mer soul låtar då jag vill bredda min repetoar lite, och kanske inte bara spela country. Så nu blir det lite Soul och Blues med. Man kan ju inte gå fel med de gamla dängorna, jag kommer nog lägga upp några låtar på bloggen här inom kort.

I skrivande stund lyssnar jag på Edith Piaff, och damn, vad den kvinnan kunde sjunga. Har ni inte sett filmen, La Vie en Rose som handlar om henne, så kan jag verkligen rekommendera den, då jag tyckte att den var riktigt bra.

Lionel Richie- Just Go

lionelrichie
Lionel Richie släppte nyligen en nytt album, där han tagit hjälp av det unga gardet inom RnB, bland annat Akon, och det känns verkligen som ett fräscht album. Alla som känner till honom, eller såg honom sjunga på Michael Jacksons minnesstund, vet ju att han kan sjunga, det råder inget tvivel om det. Just Go, som hans nya heter är verkligen bra, och även om jag tycker att den saknar Richies forna trallvänlighet, så tycker jag att skivan är mysig, och det är en skiva som man ska kramas med sin käresta till.

Jag gillar det mesta från Richie, men mina favoritlåtar med honom, kommer från hans tid med The Commodores, jag tänker då på låtar som “Easy” och “Three times a lady”, men även solo låtar som “Say you say me” är ju klockrena.

Ett liten betyg på Just go, blir 3½ guror av 5 möjliga. Jag kanske kan vara lite snål då, men hade den vart lite mer trallvänlig skulle det lätt bli en 4.

En Fredag som denna..

Gretzky1 (Gretzky, bäst i test)

(SvD) (DN) (SvD) En legend slutar och en legend tar sin början? Joe Sakic, den kanadensiske hockeylegenden, lägger nu av med ishockey och han lämnar hockey med en massa meriter i bagaget, 2 stanley cup guld, OS-guld, VM guld och en massa utmärkelser. Dessutom gjorde han 1641 poäng under sina 20 år som hockeyproffs. En gladare nyhet är att svenske Victor Hedman nu skrivit på för Tampa Bay och det ska bli intressant att se hur det går för honom på andra sidan pölen, att han är en utmärkt hockeyspelare är det ju ingen tvekan om, så det ska bli kul att se hur det går i NHL, skickar nog i väg ett litet brev till honom med tror jag, när säsongen börjar.
salming1 (Salming)

Joe Sakic, kommer med all säkerhet att ansluta Gretzky och Börje Salming i Hall of Fame, vilket jag skrivit om innan.

(SvD) (SvD) (DN)Det pratas nu om att Michael Jackson kan ha övermedicinerats och att det ledde fram till hans död, och om så är fallet är det ju förjävligt. Det är bra att polisen trots allt går till botten med den saken så att det inte kommer råda några tvivel sen, Jag tycker dock att det är lite knepigt att Californien ber Jacksons fans om bidrag för att betala bevakningen av begravningen. Fast jag anser nog att Jackson borde få begravas på Neverland, och jag hoppas att det tillåts av Santa Barbra stadsledning.

torsdag 9 juli 2009

En kväll som denna…

heart
Jag har precis talat i telefonen med min tjej och det var mysigt som alltid, hon är bra söt den där :) Jag sitter nu och läser lite nyheter på webben och lyssnar på Weeping Willows gamla 90talare “Broken Promise Land”, det där är verkligen en sjukt bra skiva, Magnus Carlsson (nej inte Barbados snubben) sjunger sjukt bra och texterna är djupare än vad svenska låtar brukar vara…
(SvD) Jag läste i SvD att de stora tidningarna i landet ska bojkotta Britney Spears för att hon ställt orimliga krav på deras mediebevakning på Globen…Jag vet inte om övriga landet är chockade till tårar, men ärligt talat kan jag inte bry mig mycket mindre om att få slippa Brittan i media för iaf en dag….Kör hårt, säger jag till tidningarna, kan ni inte tillämpa er bojkott på fler saker? Det vore ganska schysst faktiskt.

Min itunes skiftade precis till Peter Lemarcs, “Little Willie John”, den är med sjukt bra.

(DN) Om man som svensk filmare blir stämd av en jättebanan, förlåt, jag menade ju bananbolags jätte…*Host* För att man i sin dokumentär visar en bluff, blir man stämd för en sådan sak så kan man nog vara säker på att man inte är helt fel ute samt att man trampat på en öm tå…(SvD) 
SvD skriver även att Will Smith ska spela in en ny film;

. I kommande "City that sailed" är en man åtskild från sin dotter som bor på andra sidan Atlanten, men deras band är så starkt att Manhattan klyvs och flyter ut i havet för att föra dem samman, enligt Variety. Will Smith tilltänkt för huvudrollen och är även medproducent i 20th Centry Fox-filmen, vars releasedatum ännu är oklart

Jag skulle vilja skriva ett fult ord nu med en massa frågetecken efter sig…Jag gillar Will Smith, han är duktig och så, men att få den storyn att fungera behöver man en nerknarkad Tim Burton tillsammans med en lika påtänd Johnny Depp…Kanske ska man byta ut Tim Burton mot Terry Gilliam…Men jag hoppas att jag får äta upp de orden och att Will Smith får en oscar…

Lite småsnack..

 
banan
Musikanläggningen jag beställde väntas komma imorgon, så på måndag kommer jag nog glida till stora staden och hämta detta underverk :)..Jag är sugen på frukt, men det är inte rekommenderat i min nya kostföring…Men det vore gott med yoghurt och skivad banan..*yummy*

emo-4
Jag har sett på mina inlägg att några fått reaktioner, bland annat “Bullshit” och jag tycker att det är tråkigt att folk reagerar utan motivering, men det är ju strunt samma egentligen, jag kommer inte ändra mina åsikter,men det vore kul med lite feedback..Jag blir inte emo av kritik vet ni, men det vore kul att höra vad som var bullshit etc.

Oh well, jag tycker att det är kul att så många tycks hitta hit iaf, bloggen har ju inte vart igång så länge, men har redan i skrivande stund haft 1367 besök, och det är ju ganska trevligt kan jag tycka.

2009 års Hockey Hall of Fame

Hockey Hall of Fame
robitaille loulamirillo
Spelarna Brett Hull, Luc Robitaille, Steve Yzerman, Brian Leetch samt New Jersey Devils Klubbdirektör Lou Lamorillo är de som invalda i Hockey Hall of Fame detta år.Yzerman och Leetch har jag kvar att få till samlingen, men jag jobbar på det.bretthull
Jag tror att det skulle kunna vara riktigt kul att åka till Canada och titta på allt de har där, de har den största Hockey memorbilia samlingen i världen, tyvärr är det ganska långt till Canada.
Hockey_Hall_of_Fame Hockey Hall of Fame_26052008 (30)
Just nu på skivspelaren snurrar Lionel Richies nya skiva, det kommer en recension på den inom kort.

onsdag 8 juli 2009

Poeten Maya Angelou

 maya_Angelou_hillary_clinton_013008 (maya till vänster)

Ni som såg MJ´s begravning häromdagen, undgick nog inte att höra när Brooke Shields läste den vackra dikten som Maya Angelou hade skrivit tillägnad Jackson. Jag vet inte riktigt hur stor Maya är i Sverige, jag misstänker att de stora massorna i landet, aldrig hört talas om denna fantastiska poet, tillika människorättskämpe, hon var delaktig i Martin Luther Kings organisation bland annat och jag ser henne som en självklar vinnare av Nobelpriset, om de aldrig väljer henne vår kära akademi så borde de avsättas hela bunten.
maya2
För ca ett år sedan skickade jag en bok till henne och bad henne signera det åt mig, och efter någon månad kom den tillbaka med ovanstående signatur och jag blev verkligen glad. Maya får oerhört mycket brev tydligen och begränsar sig således till att enbart signera böcker, som folk skickar till henne. Hon lär ha sagt att det minsta hon kan göra när folk betalar för hennes böcker är att signera dem, och det är ju en fin tanke..

Jag skulle verkligen rekommendera er att läsa Mayas poesi, för den är verkligen talande..

Bra att veta om autografer…

spader
Inom autografvärlden finns en massa olika förkortningar, jag ska nämna några av de vanligaste. De är dessa jag använder, men det finns en massa mer…

SP=Signed Photo, Signerat fotografi.
ISP= Inscribed signed photo, signerat foto med dedikation, typ: till Daniel
IP= InPerson, man träffar kändisen personligen.
SIC= Signed Indexcard, typ Signerad papperslapp.
SC= signed card, ofta benämning på idrottskort, typ hockeybild som då är signerad.
Cert: Certified, autografer som säljs från stora kort företag, med äkta och garanterade signaturer.
COA= Äkthetsintyg, egentligen ett helt värdelöst intyg som vem som helst kan printa med en skrivare.
TLS= maskinskrivet brev som är signerat
ALS= handskrivet brev med signatur.
AP=Autopen, maskinskriven autograf
PP= preprint, tryckta autografer, vanliga hos de största politikerna etc..
Sec= sekreterar skriven autograf.
harrisonford 
Ska man samla på autografer så ska man nog se till att lära sig en del innan man börjar köpa dem online, för det finns en massa oärliga försäljare som dessutom är skrupelfria. De skulle antagligen sälja sin egna mormor för rätt pris. Lite ICKE på ett COA om du inte vet vem de kommer ifrån.
kingkong1
En hel del kändisar svarar inte på brev och har man inte turen att träffa dem så är ju enda chansen att köpa dem. Ovanstående har jag köpt, James Spader köpte jag för något år sedan, Harrison Ford köpte jag för många år sedan och jag litar på att de är riktiga, då jag kollat upp dem ordentligt.
UACC har en del info om autografer som ni kan kolla in, där har jag jämfört Harrisons autograf och jag anser att den stämmer ytterst väl med de exemplen på UACC, och även på andra jag kollat med…

Att köpa autografer är ett bra komplement till att skriva brev och jaga runt efter kändisar på konserter etc, men personligen tycker jag att det är roligare att skriva eller jaga, men ibland får man ju krypa till korset…

Lektionen för dagen är: Gör eftersökningar innan ni köper, lita aldrig på ett COA och om det verkar för bra för att vara sant, så kan man räkna med att det även är det..

Alltså..jag tror jag dör..

lobotomi <—Jag efter Cube?

Jag har nu sett tredje delen av Cube, det ska finnas fyra, men jag kommer inte ens försöka leta upp den fjärde, för detta är bara för mycket. Första filmen var helt okay, ett nytt koncept för mig, men tre (4?) filmer med samma intrig, samma interiör (även om 2 delen har en upphottad version), i stort sett samma karaktärer och mer eller mindre samma fällor…Hur orkar man? Snacka om att mjölka kassakon in i det sista, skulle Cube bli en ny skräck/thriller maraton körare som Jason filmerna så kan de väl åtminståne göra det lite varierat och kanske slänga in lite bikini chix, vilket brukar vara ett vinnande koncept för skräpiga skräckfilmer…Suck, fy och BLÄ!!

(DN) Alex “mediaslampa”schulman har startat en blogg debatt, och tycker att bloggkulturen är meningslös, men att det är bra att folk lär sig uttrycka sig med ord? Är han bitter över att fått stänga ner sin egen eller? Jag tycker att bloggar riktigt kul även om de kanske inte fyller så oerhört mycket i samhällsperspektivet sett, och min egen blogg faller definitivt under kategorin för bloggar som inte tjänar något högre syfte…Men va fan det är ju kul.(SvD) Hur kul det än är med bloggeri, så skulle jag hellre sponsra Hultsfreds festivalen genom att besöka detta svenska fenomen, ni som har möjligheten att åka borde göra det…Det var ju rätt bra band i år till och med :)

leniriefenstahl
(dn) De ska visst ha en utställning om Leni Riefenstahl, som blev ökänd efter andra världskriget, då hon var filmaren som gjorde Hitlers propaganda filmer, det skulle vara kul att se denna utställningen även för mig som är ganska mycket mer vänsterinriktad än vad Leni torde ha vart. Hon dog 2003, 101 år gammal och jag lyckades komma över en autograf några år innan hon avled. Oavsett hennes skuld under andra världskriget så är det ju en bit av historien…

Jag skulle vilja recensera ny musik och nya filmer, är det någon som har lite promogrejjer liggandes?

Onsdag…

lghwr1041caution-vomit-ahead-pavement-pizza-alert-poster
Jag är magsjuk, tur att jag inte hade något speciellt att göra idag, så jag har inte gått många fler meter än vad jag behövt. Istället har jag suttit och pysslat lite med adresser och autografrelaterade saker, har nu gjort ett excelblad med en lista över alla mina autografer, jag har nu följande indelning (nördvarning)
julietteandthelicks
Hockeyrelaterade autografer: 553
Signerade böcker: 18
Signerade filmer och filmfoton:62 (signaturer, vissa objekt har fler än en signatur)
Signerade Skivor: 39 signaturer
Musikgruppsfoton: 83
Porträttfoton och konstfoton:318
Papper och brev: 153

Totalt: 1227

Samlarmässigt är det kanske ingen enorm samling, då många samlare har tiotusentals autografer, men storleken är inte viktig för mig, jag vill ha en bra samling och det har jag verkligen om jag får säga det själv. I ovanstående lista räknar jag bara de jag förutsätter är äkta, alltså är preprints och autopens borträknade.

Nu, när jag skriver sitter jag och lyssnar på Unplugged versionen av Eagles “Hotel California”, som egentligen är en oerhöert uttjatad sång, men i unplugged versionen känns så väl bra och fräsch. Jag begrundar även gårdagens minnesstund för Michael Jackson, och jag undrar varför så många valde att inte hälsa på Joe Jackson och hoppade över att nämna honom i sina tal, Al Sharpton nämnde honom, men hälsade inte på honom,
magic <--Magic´s autograf från Göteborg 1995

Basketlegendaren Magic Johnson (som verkligen lagt ut sedan jag träffade honom) nämnde alla, utom Joe. Och jag kan tänka mig att Joe inte var direkt poppis, då han verkligen framstår som en gigantisk rövplugg, men jag tycker nog att det iaf hör till god ton att hälsa i rådande situation…

tisdag 7 juli 2009

Nya mål och nya säsonger

0031
(DN) (Svd) (SvD)NHL ligan är på gång med sin uppbyggnadsträning och ännu en svensk har kontrakterats för spel på andra sidan pölen. Jonas Gustavsson, forne FBK keepern, som slog igenom på stort förra säsongen, har skrivit på för Toronto Maple Leafs. NHL är en lustig sak, jag minns då jag var liten, då det faktiskt var en stor sak att en svensk draftades, och ännu större att de faktiskt fick åka och spela, men idag draftas ju nästan alla som kan knyta skridskor känns det som, och NHL och AHL kryllar av svenska spelare och tränare/hjälpredor. I vissa lag utgörs hela grundstommen av svenska spelare. En legend som byter klubb, får man nog säga om Alexej Kovalevs flytt till Ottawa, mannen har 17 säsonger, över 1100 matcher och nästan 1000 poäng i NHL bakom sig, samt ett OS guld och har fått sitt namn på Stanley Cup bucklan, så hans meriter talar för sig själva, och han måste ju vara inne på en av sina sista säsonger. Hall of Fame hägrar ganska säkert iaf.

Jag känner verkligen att jag skulle vilja åka iväg på nån konsert, jag skulle tycka att det var jätte trevligt tror jag, det var ganska länge sedan nu och jag tycker verkligen om den företeelsen med folk som spelar musik på en scen och man kan ha kul, kanske dricka en öl och lyssna och jazza med…

Gripande…

votive_candles
(SVD)
 (SvD2) (DN)Säga vad man vill om amerikaner och deras sätt att vara etc, men en sak är säker och det är att när de försöker göra ett evenemang så görs det ordentligt. När Pastorn och tillika människorättskämpen Al Sharpton höll sitt hederstal så var iaf inte mina tårar långt borta. Jag vet inte om jag är mer blödig än vad en normal man är, men när Pastor Sharpton vände sig till Michaels barn och sa “Er far var inte konstig, det enda som var konstigt med hans liv var att han fick ta så mkt skit för att han var som han var” (min översättning) och MJ fick verkligen ta mkt skit för en massa saker, så mkt att folk tenderar att glömma att han faktiskt var ett geni, utav vars like världen inte skådat tidigare, att jämföra honom med Elvis går inte, Elvis gick upp på en scen och sjöng sånger som andra hade skrivit, på ett sätt som andra ville att han skulle sjunga, Jackson skrev nästan allt själv och det är ganska unikt. Sen kan man ju undra om det där med “oskyldig till motsatsen bevisas” är något som folk verkligen lever efter?
kmmstrangerinmoscow2tb6
DN har en rubrik som lyder “Hur minns du popikonen” och jag minns honom som en av mina stora inspirationer under mina unga år, som ett geni, ett unikum, men även som en man som framstod vilsen, förlorad i sig själv, i sin roll och kanske var han så märkt av sitt liv att han glömt vem han var, men bra tror jag inte att han mådde. Jag minns de konserter jag sett live och jag minns hr glad jag var som tonåring då jag efter löningen på sommarjobbet hade råd att köpa History skivan på OK macken, som var jättedyr på den tiden, och jag minns hur bra den var, jag minns hur sjukt bra jag tyckte att “Stranger in Moscow” var på den skivan. Jag minns hur mäktigt det var att se MJ live något år senare då han besökte Ullevi och jag minns blöta kareoke kväller på krogen då jag slaktat Billie Jean och Beat it och gjort en oigenkännlig sörja av dem…Nog var han ett geni MJ, och jag önskar att han nu kunde få vila i frid och att hysterin la sig, att folk slutade jaga honom nu och jag önskar att det inte blir en ny Elvis cirkus av MJ´s död.

Popnörden Fredrik Strage visade rätt klart i sin kommentering att han inte är så insatt i vad han gör, och att kalla John Mayers gitarrtolkning av Human Nature för Rix fm smörja, eller vad han nu sa, visade ju på hur bevandrad han är i musik. Vad har han gjort egentligen mer än skrivit en bok om hysteriska fans och gjort en lista på DN eller vilken tidning det nu var med youtube klipp? Nu sticker jag kanske ut hakan, men jag tror att jag på denna halvkassa blogg, kan det där bättre faktiskt, hans känns inte helt stabil i sin roll som kulturkritiker…Jaja…

Nu tänker jag krypa till kojs och läsa lite innan lampan släcks och eder Music Lover drömmer sig bort till en scen långt, långt borta.

Peace out People!

 

Tuesday afternoon and the sun´s been shining all day.

karinslaughter
Fick två autografer på posten idag, bland annat Karin Slaughter, en amerikans deckarförfattare som sålt över 16 miljoner böcker världen över, inte illa. Allt jag gjorde var att skicka ett email till henne på hennes hemsida. Den andra autografen var ifrån pensionerade NHL spelaren Sylvain Lefebvre, som vann Stanley Cup med Colorado tillsammans med Foppa och Sakic.
marta
(Svd) Som Frölundait har jag inte jätte mycket emot att AIK blir av med sin elitlicens om det nu skulle gå så långt, jag vet inte vad det är med AIK, men jag tycker inte om den klubben…(Svd)Brasilianska Marta, som av många anses vara världens bästa kvinnliga fotbollspelare, vill tillbaka till Sverige och spela enligt SVD, om än bara tillfälligt för att förlänga sin säsong, då hon tillvardags spelar i USA nu, efter många år i Umeå. Även om jag inte är förtjust i fotboll, så är det ju alltid kul att en sådan världsspelare kommer till Sverige.

(DN) (SvD) Michael Jacksons begravning visas på TV4 idag, och jag kommer nog att titta på den, mest för sakens skull. Men jag tycker att det är perverst att sälja biljetter till hutlösa priser för att möjligheten finns. Är det så att det är Jacksons familj som står bakom det så är det ju helt sjukt..Exploatera sin son även i dennes död..Inte snyggt. Egentligen borde man bojkotta sändningen, men det lär jag inte kunna- Jag är inte så principfast alla gånger, vilket visar sig genom att jag fortsätter skriva om detta trots att jag sagt att jag inte ska…

Nu tänker jag göra nått annat så nu får ni klara er själva en stund… ;)

Kom över 1000 besökare igår..NIce :)
ML

måndag 6 juli 2009

En kväll som denna..

foreman (<—Fick stryk i djungeln men ler ändå)

En kväll som denna, regnig och dan har jag spenderat framför dumburken. Jag såg Ice Age 2, en annan film som jag lånat av en kompis på DVD, jag såg ettan för ganska många år sedan nu och älskade den, tvåan var ingen besvikelse. Jag älskar hur de lyckas få de animerade djuren så “mänskliga” och hur handlingen och skämten passar alla, vuxna som barn. Very nice.sugarray
Jag har lagt in två bilder på två legendariska boxare, George Foreman och “Sugar” Ray Leonard, som både har varsin plats i en av mina autografpärmar. Detta på grund av att jag försökt att få dem länge, Sugar Rays autograf tog nästan 3 år innan den kom på posten, så den var ju en glad överraskning när den för några år sedan damp ner i lådan. George Forman har jag försökt få flertalet gånger, men lyckades inte på många år, men för ett tag sedan lyckades jag få även George att svara, och jag måste erkänna att det är en mycket tillfredställande känsla att få svar efter så många år..

Det vart ingen Cube Zero idag, så jag kommer nog se den i morgon istället, jag har vigt denna kvällen åt att spela gitarr och se ovannämnda film, jag har även komponerat en hel hög med brev, innehållande autografförfrågningar som jag kommer lägga på lådan i morgon, bland annat till den legendariska sångerskan Brita Borg och Henry Meyer, regissören som gjorde “Fyra veckor i Juni”. Vi får se vilka som kommer tillbaka, det vet man ju aldrig innan och det är ju däri sporten ligger…

En kväll som denna kommer nu avslutas med att Music Lover kryper ner i sängen med en god bok och en flaska vatten, för att senare somna till regnets smatter mot rutorna, förutsatt att det inte slutar att regna, vilket torde vara omöjligt i denna staden, det regnar ju jämt känns det som…

Monday Monday, so good for me..

..så låter Mamas and the papas stora hit, men jag vettefan om Måndagar är så kul egentligen, folk får gå till jobbet, helgen är över, allvaret börjar och till råga på allt får jag ytterst sällan någon rolig post på Måndagar. Boring.

1lasse
(SVD) (DN) Jag möttes dessutom av nyheten att forne kåkfararen tilllika kulturpersonligheten Lasse Strömstedt gått bort efter en tids sjukdom, det är ju tragiskt, men min fråga är, varför de inte släppt hans filmatiserade böcker på DVD, jag vet att iaf en blivit filmatiserad, och finns den på dvd kan ni kanske tipsa om vart man på laglig väg kan komma över den? Lasse Strömstedt är väl mest känd för att ha skrivit “Grundbulten”, med en kollega under pseudonymen Kennet Ahl.

Roskilde Festivalen Körde igång i helgen och jag känner allt mer att jag vill åka dit, festivaler har kanske inte lockat jätte mycket under åren innan, men nu tycker jag att det är oerhört lockande och jag undrar om jag inte ska fråga min flickvän om hon vill åka dit med mig någon gång, det vore kul som satan. Danmark är ju dessutom ett ytterst roligt land överlag ^^(SVD) Nått jag dock kunde vara utan, även om det saknar relevans till Danmark är att den gamla sunkiga och ytterst lama serien “T.J Hooker” med Heather Locklear och William “cpt Kirk”Shatner…Jag kan bara beklaga att idéerna börjar tryta hos filmmakarna i den grad att de ens överväger ett sådant illdåd mot filmvärlden…*Suck*
kajsagryttcd 
Veckans tredje svenska musiktips (se förra inlägget)) blir Kajsa Grytts CD Brott & Straff, från 2006, som är riktigt bra, kanske lite udda, men ytterst bra. En del texter är skrivna tillsammans med internet från olika kvinnoanstalter, och handlar om livet i stort, men även livet på en anstalt som för de flesta är en dunkel tillvaro man inte vet så mycket om. Jag kan varmt rekommendera den till er alla.

Knepig filmtrilogi…

cube

Filmtrilogin “Cube” måste jag erkänna är en oerhört knepig filmstund, jag har sett två av de tre filmerna i skrivande stund och tänker nog se den tredje ikväll. Jag har lånat dessa dvd filmer av en god vän och han rekommenderade dem. Storyn är att ett antal människor vaknar upp i en gigantisk kub, alla har de olika färdigheter och alla rummen i Kuben har olika fällor, förutom “det rätta rummet”, hela kuben fungerar dessutom som en rubikskub och skiftar rum med jämna mellanrum och det måste ju försvåra kan man tycka. I gruppen finns allt från gamla kåkfarare till autistiska folk och även om vissa scener är lite väl knepiga så fungerar filmen ändå, första delen vill säga. Del två i trilogin var löjlig, och kuben var mer avancerad, den fungerade då i olika dimensioner och filmen kändes mer som ett drogintroducerat psykosmanus, som skruvades mer i takt med att meskalinet verkade i författarens förvridna skalle….Det ska bli kul att se den tredje delen, som utspelar sig före den första…Hej hopp… =)

Ps: När jag googlade efter bilden, så såg jag att det var fyra filmer i trilogin, vilket då innebär att det inte är en trilogi utan en Tetralogi…Oh well….

maggio
Jag satt igår och lyssnade på Veronica Maggio´s musik, och hon är verkligen riktigt bra, får ihop svenskan väldigt bra måste jag erkänna, hon hade ju en enorm hit med låten “Dumpa mig” men den är bara en i raden av fantastiska poplåtar skrivna av henne själv. Har ni inte hört hennes musik kan ni säkert hitta henne på youtube, eller googlevideo..
blues
Ett liten svenskt skivtips till er alla är “Samhällstjänst” av och med Raymond Peroti alias “Blues”. Den skivan är nog den bästa svenska hiphop skivan någonsin. Introt med journalisten Bo Holmström är riktigt klockrent…Kolla upp den skivan.

söndag 5 juli 2009

Helgen….Filmkväll med Flickvän

novotny1
Jag och min flickvän såg en bra svensk film i helgen, den hette “Fyra veckor i Juni” och handlade om en ung kvinna, spelad av Tuva Novotny som döms till skyddstillsyn efter att ha huggit sin forna pojkvän med en sax. Hon lämnar sin stad och hamnar i ett fallfärdigt hyreskomplex där hon blir vän med sin något förvirrade grantant som spelas av Ghita Nörby, och både Tuva och Ghita gör imponerande insatser i denna smått underliga men varma film, som påminner om en Woody Allen film till sättet, mycket dialog, djupa filosoferingar och kanske inte så värst djup handling. Den smått banala handlingen vägs upp mycket av samspelet mellan Tuva och Ghita, vilka är som gjutna för dessa rollerna de innehar.
novotny2
Filmen spelades in 2004 och har gått förbi mig måste jag erkänna. Den regisserades av Henry Meyer, och Ghita belönades med en prestigefylld Guldbagge. Ghita var verkligen välförtjänt av den måste jag påstå.

Betyg? Jaaa 3½ Guror av 5 möjliga.