lördag 20 juni 2009

Ny kategori; Topplistor.

Dagens Topplista: Bästa Soulmusiken.
(utan inbördes ranking) KLicka på låten för att se en video.

Top 25 ( skulle kunna hålla på i evighet )

s_burke

 

Hedersomnämnande: Isaac Hayes- Suck on my chocolate salty balls

Sport Sport Sport^^

salminghof
Jag är verkligen ingen sportdåre, även om jag ser det kulturella värdet i idrott och idrottsevenemang. En sport jag dock tycker är intressant och rent av rolig är ishockey. Jag kan uppskatta att titta på Sverige i t.ex OS och även Elitserien och NHL. Tyvärr visas ju inte så mycket elitserie / NHL hockey på TV, i vart fall inte på någon kanal som jag har på min TV. Men landslaget kan man ju allt som oftast se, även om majoriteten av landskamperna är småturneringar med ganska dåligt spel.
ba_gustavsson
Sveriges Förbundskapten Bengt-Åke är väl den coach som tagit mest titlar med Sverige och ändå ifrågasätts han som förbundskapten? Jag hoppas att han stannar kvar efter OS och tar Sverige ännu längre. OS är ju i vinter och jag kommer helt klart att se på Hockeyn i alla fall.
Gretzky1
En mycket stor del av min samling autografer är hockeyrelaterad, jag vet att det må vara nördigt för en man i sina värsta år att samla på signerade hockeykort etc, men det är som en drog, ju mer man får ju mer vill man ha, kroppen skriker efter mer. Efter att ha träffat Wayne Gretzky i Göteborg på 90 talet så har jag fått en hel del fina signaturer i min samling, här kommer några exempel;
stastny1 1alfredssondaniel 0031(1)(1) al clarke ghowe larionov pierrepilote1mario peter_forsberg  sergei_makarov

Jag har samlat i en massa år och har en liten samling på drygt 1200 signaturer, de flesta av dem är ganska bra namn, och jag håller fortfarande på att skriva brev som jag gjorde som liten. För några veckor sedan hade jag möjligheten att åka på en hockeymässa, vilket jag gjorde och träffade blivande legender inom hockey, Mattias Weinhandl, Peter Nordström, Fabian Brunnström och Nicklas Bäckström; fick dem att signera en tidning åt mig, men tyvärr missade jag Salming då jag var tvungen att åka;
hockeymässa

Som sagt….Det är som en drog :)


Ur led är tiden…

Highwaymen%20-%20Bild

Jag har precis kollat på en konsert dvd jag köpte för något år sedan. Gruppen hette Highwaymen och var en “Allstar” grupp från den amerikanska Countrymusiken bestående av Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings och Kris Kristofferson. Gruppen var väl mer ett hobbyprojekt för dem, då de vid sidan hade sina egna framgångsrika karriärer och jag antar att de ville få chansen att turnera lite i goda vänners lag. Och de spelade med bravur ihop.
highway

Jennings dog 2002 av diabeteskomplikationer, precis som Johnny Cash gjorde året senare och med dem dog en av musikhistoriens största händelser. Jag skulle kunna ha gett mycket för att ha fått sett dem live, och kanske rent av få ett par autografer av dem…Men de är nu ytterst dyra samlarobjekt. En av dem har jag lyckats få i vart fall; Willie Nelson, som min mor trodde var Owe Thörnqvist då hon såg kortet med autografen..
nelson
Jag tycker att det är ett snyggt kort att ha på min vägg, och Wille Nelson är i mina ögon en stor musiker och en sann legend. Det produceras inte musiker som han längre i dagens “blipp-blopp Britney Spears look at the stars musik”

Som musik älskare borde man göra revolution!


fredag 19 juni 2009

Avslutar denna midsommar..

..med att visa ett av historiens värsta idé till artistsamarbete och låten kan eventuellt vara den absolut sämsta låten som producerats i detta hyfsat avlånga land..Håll till Godo med Dr Alban Feat. Kikki Danielsson i den missade sommarplågan “Papaya Coconut”…Som kunde ha blivit en plåga på riktigt..


Film Film Film ett kungarike för en bra film!

kingkong1
Varför måste all film nu förtiden vara så inåt helvete dataanimerade?? De flesta filmer är så dataanimerade att hela filmen förstörs av att allt ser datoriserat ut. Det suger verkligen, nya Terminator Salvation är en av de filmer som skulle kunna ha blivit riktigt bra om det inte vore för att allt är inspelat framför en blå (eller grön) skärm och med en massa dataprogrammerare. Det suger verkligen.
peterjackson
En av de få som hittills har gjort ett bra jobb med effekterna i sina filmer är Peter Jackson, som bland annat gjort King Kong (se ovan) och Sagan om Ringen filmerna. Men han kan det där med effekter och tycks ha känsla nog för att få det bra. Men med tanke på att hela hans karriär inleddes med privatinspelade skräckfilmer där han och hans vänner gjorde alla effekter själva, så kan man tänka sig att han vet en hel del om det där, och dessutom jobbar med de absolut bästa. Men det är nog bara en tidsfråga innan han tar sig vatten över huvudet med.

I min autografsamling har jag en liten inriktning på film, och i den genren har jag en subkategori med Peter Jackson relaterade autografer. Inledningsvis fanns en bild från King Kong som är signerad av Naomi Watts och Andy Serkis. Andy är skådespelaren som är “behind the mask” på Kong och även Gollum i ringen filmerna.
jr_davies bean frodo ian iholm john_noble
Ovanstående bilder är folk från Sagan om Ringen, vilken är en av mina absoluta favorit trilogier. Det saknas några som jag försöker få tag på.
nicholas_cage
En annan film som har väldigt överdrivna effekter, men som även den är bra är Ghostrider med Nicolas Cage (se bilden). Men jag tror inte att den hade vart bra om den inte byggde på en tecknadserie från Marvel, då har jag personligen lättare att köpa effekterna…

 

torsdag 18 juni 2009

Mudcrutch Recension

Mudcrutch
Att Tom Petty är en bra låtskrivare betvivlar väl ingen, och ingen kan heller ifrågasätta hans meriter, både som sångare med The Heartbreakers och Supergruppen Traveling Wilburys, som jag antar skapades som en motpool till Countryns supergrupp Highwaymen. Jag gillar Tom Pettys musik, han har bra texter och bra melodier och tillsammans med bland annat Bob Dylan och Roy Orbinson briljerade  han 80 och 90 talet i Wilburys under pseudonymerna Charlie T Jr och Muddy Wilbury.

Efter odödliga klassiker som free falling och I wont back down kommer ju inte Pettys legendstatus skadas även om han gräver upp en gammal grupp från 70 talet, men Mudcrutch känns inte som ett vinnande koncept även om bandet i stort sett låter som Heartbreakers, vilket i sig är ganska väntat då det är typ samma medlemmar..

Skivan som släpptes 2008 är inget mästerverk, men den funkar bra att ha i bakgrunden då man gör annat, men det blir ingen överväldigande lyssnar-upplevelse men inte heller provocerande dålig. Petty kan mer och det kan hans band med, så vi hoppas på bättre tider.

betyg=2½(godkänt, men inte mer) Hade jag betalat mer än 29 spänn skulle jag bli upprörd, men nu vart det ju en chansning.

Spelning…

elvis-cartoon
Idag har jag spelat musik, inför folk. Jag hade med gitarren och textpärmen till en närbelägen park där några jag känner skulle ha ett litet jippo och det var ganska lyckat, Jag inledde spelningen med lite rock, bland annat Johnny B Goode och Daddy Sang Bass, sedan country klassikern Seven spanish angels. Jag spelade även svenska Vibafembas underbara låt Små människor och rev av ett av mina paradnummer då jag även sjöng Joan Baez låt Prison Trilogy. Det vart ganska uppskattat och jag avslutade med Bring it on home och Hallelujah

Imorgon på midsommar ska jag softa, chilla med lite bekanta och film. Det blir en lugn kväll. Jag är verkligen inte förtjust i midsommar, men det kanske rättar till sig när jag blir stor? Eller vad tror ni? Ska passa på och tvätta imorgon med för det lär ju vara gott om tider för det imorgon :)

Lite senare ikväll kommer nog en recension av Mudcrutch skivan jag köpte igår (ja ni läste rätt..KÖÖÖÖPPTTTTEE)

onsdag 17 juni 2009

Apropå Chess..

Sveriges bästa sångare Tommy Körberg, tolkar Ron Sexsmiths nutida klassiker…



Ron Sexsmiths vackra sång, handlar om fred, försoning och den ultimata kärleken. Sexsmith är en av vår tids bästa rockpoeter och han kommer gå till historien med en låda av världens finaste alster.

God loves everyone
Like a mother loves her son
No strings at all
Unconditional
Never one to judge
Would never hold a grudge
'Bout what's been done
God loves everyone

There are no gates in heaven
Everyone gets in
Queer or straight
Souls of every faith
Hell is in our minds
Hell is in this life
But when it's gone
God takes everyone

Its love is like a womb
It's like the air from room to room
It surrounds us all
The living and the dead
May we never lose the thread
That bound us all

The killer in his cell
The atheist as well
The pure of heart
And the wild at heart
Are all worthy of its grace
It's written in the face
Of everyone
God loves everyone

There's no need to be saved
No need to be afraid
Cause when it's done
God takes everyone
God loves everyone

Svensk musik & Film

btretow

Igår fick jag en autograf på posten, kan ni läsa vems den är? Det är Michael B Tretow som signerat min Chess CD. Tretow är väl mest känd för att ha producerat ABBA och även Agneta Fältskogs skivor, men han har även vart med och rattat på Chess.

Jag har lyckats få en ganska fin samling med signerade skivor i hyllan.
unocdsig baez blues bowie caj coverdalecd fatsdomino iglesias2 jerrywilliams julietteandthelicks kajsagryttcd petter sexsmithcd

Caj Karlsson, Petter, Fats Domino, Blues, Ron Sexsmith, Mikael Wiehe, Kajsa Grytt, David Coverdale, Joan Baez ; Juliette and the Licks; David Bowie och Julio Iglesias är några av de som signerat skivor eller dvd filmer åt som finns i min hylla.

dvd
En av mina favoritfilmer har jag även fått signerad av nästan hela av kändiscasten, vilket faktiskt är lite kul. Ska se om jag kan få Frida hallgren att signera dem med. För er som inte sett “Så som u Himmelen” kan jag bara säga att ni borde göra det för den är jätte bra. Kay Pollack borde verkligen göra mer filmer enligt min mening. Det är knepigt, men ju äldre jag blir, ju mer uppskattar jag svensk musik och svensk film. Jag vet inte om det har med mognad att göra, men jag stod inte ut med det förr.
Kanske är det så att jag blivit vuxen trots allt?